De nieuwe Epson Desktop kleuren labelprinter CW-C4000

Het hing bij de kenners al even in de lucht, een nieuwe Epson Colorworks printer. Toch hielt Epson lange tijd de lippen stevig op elkaar. Maar nu, op 18 januari 2022 komt met een persbericht toch het hoge woord er uit, er komt een nieuwe Epson Colorworks printer.

Deze nieuwe toevoeging van in de Epson ColorWorks reeks is de Epson CW-C4000. Hoewel deze aan de buitenkant erg lijkt op de Epson TM-C3500 is de printer zelf beduidend anders en geen vervanging van een bestaand model.

Amsterdam, 18 januari 2022 – Epson kondigt twee nieuwe ColorWorks C4000e on-demand kleurenlabelprinters aan. De nieuwe modellen bieden een flexibele, snelle en voordelige oplossing voor de productie van etiketten in eigen beheer, voor bedrijven in alle soorten en maten, en maken het assortiment kleurenlabelprinters van Epson compleet.

Dankzij de compacte voetafdruk is de ColorWorks C4000e-serie zeer geschikt voor desktopinstallaties bij kleinere bedrijven met beperkte ruimte. Een mooie oplossing voor een scala aan bedrijven, van de voedingsmiddelen– en drankenindustrie tot chemische en farmaceutische producenten en ticketingtoepassingen. De printers produceren hoogwaardige etiketten in eigen beheer en on-demand, in kleine tot middelgrote volumes.

De serie biedt modellen die in matte of glanzende zwarttinten afdrukken, zodat gebruikers heldere, scherpe zwarte tekst en rijke afbeeldingen kunnen produceren op elk medium dat ze gebruiken. Het model met matzwarte inkt produceert diepere zwarttinten op matte media en een scherpere afbeelding op gewone media. Het model met glanzende zwarte inkt produceert hoogwaardige afdrukken op een breder scala aan substraten, met de beste resultaten van synthetische tot glanzende media. Beide modellen gebruiken dezelfde cyaan, magenta en gele inkten.

De Epson C4000e-serie, die is ontworpen op basis van de bekroonde Precision Core-technologie van Epson, drukt etiketten met een hoge resolutie en hoge kwaliteit af. In combinatie met de ‘colour matching’ functies (ICC-profiel en tool voor de afstemming van steunkleuren) levert dit indrukwekkende resultaten op. De afzonderlijke cartridges met gepigmenteerde inkt zorgen voor sneldrogende, zeer gedetailleerde, waterbestendige etiketten die niet vlekken en niet vervagen.

De C4000e-serie beschikt over een reeks gebruiksvriendelijke functies en verbeterde connectiviteit, waardoor u flexibeler kunt afdrukken. De SDK’s voor iOS en Android (geleverd door Epson) vereenvoudigen de integratie en connectiviteit. Hiermee kunt u eenvoudig en intuïtief afdrukken vanaf tablets en profiteren van integratietools die een one-stop shop voor on-demand variabele gegevens bieden. Stuurprogramma’s zijn beschikbaar voor ESC Label, Linux en Mac.

Er is ook een (optionele) Wi-Fi-dongle verkrijgbaar, waarmee u overal en op elk moment kunt afdrukken. Via een eenvoudige webinterface zijn configuratie, onderhoud en monitoring op afstand mogelijk. U kunt hiermee uw hele printerpark beheren.

De printer beschikt over een groot LCD-scherm van 2,7 inch en is daarmee bijzonder gebruiksvriendelijk, plus een automatische papiersnijder die eenvoudig door de gebruiker kan worden vervangen zodat u geen monteur hoeft te bellen.

Voor extra gemoedsrust dekt Epson alles (met inbegrip van de printkop), zolang de printer onder garantie/CoverPlus valt en voldoet aan de criteria in het fair use-beleid van Epson.

“De toevoeging van de C4000e is een belangrijke stap voorwaarts,” aldus Jacob Kallergis, Manager of Product Management bij Epson Europe. “De nieuwe serie voorziet in de behoefte van de markt aan een desktopinstallatie die eenvoudig en betrouwbaar hoogwaardige etiketten kan afdrukken. Epson biedt nu een on-demand oplossing voor het afdrukken van etiketten voor bedrijven van elke omvang.”

De ColorWorks CW-C4000e (Bk) en CW-C4000e (Mk) zijn verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2022.

Over Epson

Epson is een wereldwijde technologieleider die zich inzet voor het gezamenlijk creëren van duurzaamheid en het verrijken van gemeenschappen door gebruik te maken van efficiënte, compacte precisietechnologieën en digitale technologieën om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden. Het bedrijf richt zich op het oplossen van maatschappelijke problemen door middel van innovaties op het gebied van thuis- en kantoorprinters, commerciële en industriële printers, productie, beeld en lifestyle. Epson zal tegen 2050 CO2-negatief zijn en het gebruik van ondergrondse bronnen als olie en metaal elimineren.

Onder leiding van het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation genereert de wereldwijde Epson Group een jaarlijkse omzet van ongeveer 1 biljoen JPY. global.epson.com

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.968 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 – eco.epson.com