Direct markeren van uw it-APPARATUUR.

Lasergraveren en UV-printen

Niet altijd geniet het plaatsen van assettags als stikkers de voorkeur maar dient de apparatuur voorzien te worden van een directe en permanente markering.

Om dit te realiseren maken wij gebruik van 2 verschillende methoden UV printen en Laser graveren. Afhankelijk van de toepassing en wensen adviseren wij u graag welke techniek het beste aansluit.

Wat zijn nu de verschillen?

Bij het direct markeren en de keuze van de techniek adviseren wij u graag op basis van de toepassing en de functie waarvoor u uw devices wilt markeren.
Zo krijgen we de vraag om dit te doen voor promotionele doeleinden, anti diefstal markering of als een alternatief voor asset tagging.

Daarnaast is niet alleen de toepassing leidend maar ook de IT-apparatuur zelf. Waarbij het materiaal, formaat en gewicht bepalend zijn voor de mogelijkheden.

Het eerste en wellicht meest opvallende verschil tussen de 2 technieken zijn de mogelijkheden qua kleur. Het laser markeren kan enkel monochroom terwijl het UV-printen in full-color kan. Daarnaast zijn er wat verschillen m.b.t. slijtvastheid, ondergrond mogelijkheden en formaat. Onderstaand treft u een overzicht om de belangrijkste verschillen te vergelijken. Uiteraard kunnen wij altijd adviseren welke oplossing het beste aansluit bij de gewenste toepassing en apparatuur.

Laser markeren

Geschikte ondergronden
Niet alle kunststoffen
Maximaal gewicht
10kg
Maximaal formaat
700x400 mm.
slijtvastheid
Afhankelijk van ondergrond
Meer informatie
Image

Door middel van lasertechnieken kunnen we het device markeren. Dit kan op 2 verschillende manieren namelijk het laser graveren (in branden van de markering) of met behulp van zogenaamd ets hulpmiddel waarmee de markering altijd mooi zwart wordt.

Neem contact met ons op of uw devices geschikt zijn voor deze techniek.

UV printen

Geschikte ondergronden
Vrijwel alle ondergronden
Maximaal gewicht
2kg
maximaal formaat
420x300 mm.
slijtvastheid
Afhankelijk van ondergrond
Meer informatie
Image

Met speciale apparatuur en UV-inkten zijn wij instaat om direct op een breed scala aan materialen te printen. Deze techniek stelt ons in staat om direct op de apparatuur een full-color afdruk te plaatsen. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van een speciale primer om de hechting van de UV-inkten te optimaliseren.

Neem contact met ons op of uw devices geschikt zijn voor deze techniek.