Diamondlabels (TD) Thermal Direct materialen


TD Thermal Direct of thermische labels zijn gemaakt om te printen zonder verbruiksmaterialen zoals inkt of lint.

De labels bevatten chemicaliën die zwart kleuren bij hitte. Hierdoor zijn de verbruikskosten van het printen van deze labels zeer laag. Een thermische printer kan heel nauwkeurig kleine oppervlakten verwarmen en hierdoor word de gewenste label geprint.

Dit zorgt er wel voor dat deze labels niet veel kunnen hebben. Ze verkleuren bij licht, zijn niet geschikt voor buitengebruik, etc.. Door de zeer lage kosten zijn deze labels echter zeer geschikt voor toepassingen waarbij de levensduur niet of nauwelijks belangrijk is. Denk hierbij aan een transportlabel, zodra het pakket is aangekomen, veelal binnen enkele dagen, heeft het label geen functie meer.

De "Top Coated" Thermische etiketten zijn, in tegenstelling tot de "ECO coated", wel bestendig tegen wat schuif en drukkracht. Deze worden dan ook aangeraden voor het versturen van pakketten en enveloppen.

Wilt u liever een wat bestendiger label printen voor langdurig gebruik of voor industriële toepassingen kijk dan bij de (TT) Thermal transfer media die wij aanbieden. Deze worden geprint door middel van een printlint en zijn afhankelijk van de lint-media combinatie extreem duurzaam.

Thermal Transfer printermedia
16 november 2017

DTD001, ECO coated

Thermal Direct

Beschrijving:Thermisch direct papier met ECO coating.Een simpele maar effectief thermisch papier veelal gebruik voor etiketten met korte levensduur. Denk hierbij aan transport labels, verzendetiketten, etc.Specificaties:Grammage: 70 ± 6...