vertrouwd of de beste keuze?

In vrijwel iedere markt komt het voor en eigenlijk is het ook heel logisch, want waarom zou je niet kiezen voor het merk wat ‘iedereen’ kent. Als ‘iedereen’ dit gebruikt dan zal het wel de beste zijn.

Als iemand al jaren voor hetzelfde merk kiest zal hij niet snel geneigd zijn een ander merk te kiezen. Zeker niet als alles goed (genoeg) werkt. Zelfs als men onbekend is met een merk zal er gekeken worden naar wat de meesten gebruiken.

Kijk bijvoorbeeld naar de markt voor mobiele telefoons, Samsung en Apple regeren de markt maar er zijn genoeg andere merken die niet onderdoen voor deze merken. Mensen die toch kiezen voor het andere merk zijn relatief zeldzaam.

Is het vertrouwde merk ook de beste keus?

Als deze vraag over alle markten bekeken wordt zal de vraag vast en zeker met enige regelmaat ja zijn. Maar er zijn ook tal van voorbeelden dat het antwoord een nee is. In sommige gevallen zelf een behoorlijke nee.

Als we deze vraag in alle markten zouden stellen zal het antwoord vast en zeker met enige regelmaat “ja” zijn maar er zijn ook tal van voorbeelden waarin het antwoord “nee” luidt. Zo zijn er vast en zeker telefoons verkrijgbaar die minsten net zo goed zijn als een Apple of een Samsung. Als men een Volkswagen gekocht heeft omdat het zo een betrouwbaar merk was met weinige uitstoot, kwam men meer dan bedrogen uit. In mijn branche word Zebra gezien als het merk. Verre weg het meest gebruikt en door veel automatiseringsbedrijven, vooral op gebied van ERP systemen, geadviseerd. Waarom? Omdat het werk en vertrouwd is. Maar is Zebra ook de beste keus?

Hoe kom je tot de beste keuze?

Dat is een lastige zo niet onmogelijke vraag. Doordat de informatie stroom door het internet tegenwoordig heel open is, is deze ook vervuild. Natuurlijk kun je tal van websites raadplegen die van de betreffende product groep verschillende merken testen.

Maar net als een prijsvergelijk site zijn deze veelal niet onafhankelijk. Bedrijven betalen immers vaak voor het testen van hun producten. Ze krijgen betaald om een test uit te voeren van het product en deze resultaten te tonen. Een bedrijf wat betaald voor het testen en het tonen van deze testresultaten gaat natuurlijk niet akkoord met een test die hun product beoordeeld als slecht of ondermaats. Niet iedere beoordeling is hierdoor even betrouwbaar, het is goed zoeken om een eerlijke beoordeling te vinden.

Specificaties vergelijken

Begin voor een goed vergelijk met een overzicht van verschillende specificaties. Verdeel deze specificaties in ‘verplicht’, ‘belangrijk’ en ‘handig’, ook zou je hieraan kunnen toevoegen wat het product niet mag hebben, bijvoorbeeld mechanische onderdelen van plastic.

Vaak vallen er al een aantal merken of typen af door de producten weg te strepen die niet voldoen aan de specificaties die genoteerd zijn bij “verplicht”. Daarna kunnen de producten ingedeeld worden d.m.v. een puntensysteem voor de “belangrijke” en “handige” specificaties. Je kan er ook voor kiezen om producten weg te strepen aan de hand van de “belangrijke” punten maar schrik niet als hierna blijkt dat vrijwel alle bekende merken, die wellicht vooraf favoriet waren verdwenen zijn.

Keuze maken

Als de specificaties vergeleken zijn blijft er meestal een relatief kleine hoeveelheid merken en/of typen over. Nu komt het er op aan de juiste keuze te maken. Hiervoor kun je vakkundig advies inwinnen, een vergelijk maken op basis van prijs en gebruikerservaringen en fora googelen.

Goedkoop is meestal duurkoop

Vaak waar, maar gelukkig niet altijd. Een Godex printer voldoet in veel gevallen aan meer specificaties dan een Zebra printer. Toch is een Godex printer in veel gevallen tot wel 40% goedkoper. In veel gevallen zal hierdoor een Godex net zo goed passen als een Zebra, de kwaliteit is immers vaak gelijk en de werking verschilt niet tot nauwelijks van elkaar. Met die wetenschap zal of de prijs, of het vertrouwde merk de doorslag geven.

Godex

Godex en Smart2B werken al jaren samen. Smart2B kiest voor Godex omdat Godex staat voor kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare labelprinters, een uitgebreid assortiment en dit combineert met een concurrerende prijsstelling.

Zo worden Godex printer veelal uitgevoerd met metalen tandwielen en zijn vrijwel alle modellen standaard voorzien van een ethernet aansluiting. Slechts 1 ding ontbreekt bij Godex. Godex is niet het vertrouwde merk, maar naar onze mening wel één van de beste keuzes voor het printen van thermische etiketten en labels.

Conculsie:

Zebra etikettenprinter: De logische en vertrouwende keus, geen inkoper die ooit ontslagen is omdat hij een Zebra printer kocht. Kortom: vertrouwd, betrouwbaar, makkelijk verkrijgbaar.

Godex etikettenprinter: Een betrouwbare keuze voor wie iets verder wil kijken bij zijn keuze en graag wat euro’s bespaard.